[Back to Overwiew]  [IACM Homepage]


IACM-Berichten van 08 Januari 2002

IACM: Word lid van de IACM

De Internationale Associatie voor Cannabis als Medicijn werd opgericht in maart 2000 door leden van de Duitse Associatie voor Cannabis als Medicijn. Steeds meer personen buiten het Duitse taalgebied worden lid van de IACM om mee te helpen cannabis en cannabino´den voor medische doeleinden toegangelijk te maken in de hele wereld en onze kennis over het farmacologisch, toxicologisch en therapeutisch potentieel te vergroten.

Word lid van dit internationaal netwerk:
www.cannabis-med.org/dutch/member.htm

Nieuwe leden, die zich voor 1 maart 2002 bij de IACM aansluiten, ontvangen een gratis exemplaar van een 205 pagina's tellende speciale uitgave over HIV/AIDS van het Journal of Cannabis Therapeutics, Volume 1(3/4) van 2001.

Kort nieuws

Zwitserland: Hongerstaking
Een Zwitserse cannabisactivist begon een hongerstaking op de dag van zijn arrestatie op 14 november 2001, nu reeds meer dan 50 dagen. Bernard Rappaz verbouwt cannabis. Hij is de grondlegger van de hennepco÷peratie Valchanvre (Nederlands: hennepvallei). 25 politieagenten deden een inval in de hennepkwekerij en namen 10 ton cannabis in beslag. Rappaz wordt ervan beschuldigd hennep te kweken die meer dan de toegelaten 0,3 % THC bevat. (Meer hierover op: www.multimania.com/fdcc/)

Wetenschap: Emetogenische effecten geblokkeerd door THC
De endocannabino´de 2-arachidonylglycerol (2-AG) veroorzaakte braken bij spitsmuizen. THC en verscheidene synthetische CB1 receptor agonists blokkeerden dit emetogenisch effect. De niet-psychoactieve cannabino´de cannabidiol (CBD) was niet actief. (Bron: Darmani NA. J Pharmacol Exp Ther 2002;300(1):34-42)

Groot BrittanniŰ: Pilootproject verlengd
Ogeveer 400 gebruikers werden niet gearresteerd maar kregen een waarschuwing voor cannabisbezit, dit in het kader van het pilootproject dat loopt in Brixton, Zuid-Londen, aldus een verklaring van de politie op 2 januari. Het project werd in juli 2001 gestart en is bedoeld om de politie meer tijd te geven om zich op de harddrugs te concentreren. De politie had geargumenteerd dat drugs in beslag nemen en een waarschuwing geven maar tien minuten tijd kosten in plaats van de tien manuren die een arrestatie tot gevolg heeft. Het experiment wordt verlengd tot de komende lente. (Bron: PA News van 2 januari 2002)

VS: Marihuanawetten
NORML (National Organization for the Reform of Marihuana Laws) is vervolledigd en bijgewerkt en geeft nu informatie over de marihuanawetten in alle staten van de VS op www.norml.org/states/index.shtml.

Terugblik

Een Jaar geleden

[Back to Overwiew]  [IACM Homepage]


up

Online evenementen 2020

Alle informatie over de IACM Online Events, inclusief gratis video's van de webinars met Nederlandse ondertitels, vindt u hier.

Conferentie 2022

De 12e IACM-conferentie over Cannabinoïden in de Geneeskunde wordt uitgesteld tot het najaar van 2022 en zal worden gehouden als een hybride evenement in Zwitserland en online.

Members only

Regular members can sign up for the new member area of the IACM to access exclusive content.

You need to become a regular member of the IACM to access the new member area.

IACM on Twitter

Follow us on twitter @IACM_Bulletin where you can send us inquiries and receive updates on research studies and news articles.