[Back to Overwiew]  [IACM Homepage]


IACM-Berichten van 04 Mei 2020

IACM: Zorgen voor continuÔteit van de behandeling voor patiŽnten die cannabis- en cannabinoÔde medicijnen gebruiken, tijdens de COVID-19-pandemie

In 2019 verklaarde het WHO Expert Committee on Drug Dependence dat cannabispreparaten therapeutisch potentieel hebben getoond voor verschillende medische aandoeningen.

Tijdens deze pandemie is het absoluut noodzakelijk dat we ervoor zorgen dat patiŽnten die cannabis gebruiken voor het beheer van hun medische aandoeningen hun rechten, met name de veilige en ononderbroken toegang tot hun behandeling, zoals vereist door de volksgezondheid, volledig blijven realiseren.

De IACM en de Society of Cannabis Clinicians hebben daarom, samen met andere organisaties, een mededeling geschreven aan de VN-mensenrechtenvertegenwoordigers, waarin ze onder meer hun bezorgdheid uiten over het volgende:

Met betrekking tot toegang raden we aan: medische cannabisapotheken worden als essentieel beschouwde diensten, voorschriften worden geÔmplementeerd om online te bestellen, levering aan de stoeprand en thuisbezorging mogelijk te maken en aan te moedigen en begeleiding te bieden bij standaardprocedures in het licht van de pandemie (bv. begeleiding bij het omgaan met producten, geld, creditcards of ID-kaarten, regels voor fysieke afstand, enzovoort.). Traditionele medici en inheemse genezers moeten ook erkend worden als essentiŽle diensten.

Met betrekking tot de medische praktijk raden wij aan: Artsenconsult via telegeneeskunde beschikbaar te stellen en indien mogelijk hetzelfde team van zorgverleners te onderhouden. Zo niet, zorg er dan voor dat het nieuwe medische team de behandeling niet onderbreekt of uitstelt. De vervaldata voor bestaande medische cannabisdocumenten moeten worden verlengd tot na het einde van de crisis.

De volledige brief is hier te vinden:
IACM Website
SCC Website

Terugblik

Een Jaar geleden

Twee Jaar geleden

[Back to Overwiew]  [IACM Homepage]


up

Gratis online evenementen

U kunt alle informatie hier vinden.

Het IACM houdt een gratis webinar-reeks en een gratis online jubileumbijeenkomst van oktober tot december 2020.

Alle webinars worden gehouden in het Engels met ondertiteling in het Duits, Frans, Spaans en Portugees. Alle webinars zullen online beschikbaar zijn tot maart 2021.

De onlinevergadering ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het IACM en ter ere van de 90ste verjaardag van Raphael Mechoulam zal pas op 5 november 2020 live plaatsvinden.

De sprekers in de webinar-reeks zijn Donald I. Abrams, Bonni Goldstein, Franjo Grotenhermen, Manuel Guzmán, Raphael Mechoulam, Kirsten Müller-Vahl, Roger Pertwee, Daniele Piomelli en Ethan Russo.

U kunt alle informatie hier vinden.
 

Conferentie 2021

Het 12e IACM-congres over Cannabinoïden in de Geneeskunde wordt gehouden in Bazel, Zwitserland, van 14 tot 16 oktober 2021.

Members only

Regular members can sign up for the new member area of the IACM to access exclusive content.

You need to become a regular member of the IACM to access the new member area.

IACM on Twitter

Follow us on twitter @IACM_Bulletin where you can send us inquiries and receive updates on research studies and news articles.