[Back to Overwiew]  [IACM Homepage]


IACM-Berichten van 20 April 2016

Crowdfunding voor medicinale cannabis: De liefdadigheid "Medical Cannabis Declaration (MCD)" start met crowdfunding voor een wereldwijde voorlichtingscampagne.

Wat als jij een ernstige ziekte hebt, die verhinderd dat je een normaal leven kan leven. Conventionele medicatie werkt mogelijk niet altijd. Wat als er een betaalbaar natuurlijk medicijn zou zijn dat helpen kan, maar er was geen betrouwbare bron van informatie over dit medicament of nationale wetten staan niet toe om het te gebruiken?

Dit is de situatie van miljoenen mensen over de hele wereld, die lijden aan ernstige medische aandoeningen, zoals Multiple sclerose, epilepsie, chronische pijn, ernstige depressie en posttraumatische stress-stoornis of chronische ontstekingsziekten. Alleen rond de 10 uit 200 landen in de wereld, hebben een wetgeving dat hun burgers toegang wordt verleent tot het medisch gebruik van cannabis en cannabinoÔden, actieve stoffen gevonden in de cannabisplant, die kunnen helpen de levenskwaliteit van patiŽnten aanzienlijk te verbeteren. Ongeveer 20 andere landen staan in bepaalde specifieke gevallen op cannabis gebaseerde medicijnen toe. Het meest recent, in begin 2016, heeft het Australische Parlement medicinale cannabis gelegaliseerd na een lange campagne. Echter, in ruim 150 landen is er nog geen legale toegang tot op cannabis gebaseerde medicijnen.

Als het gaat om gezondheidskwesties, is informatie de sleutel. Onder het motto 'Zeg ja tegen cannabis als medicijn', de liefdadigheid MCD (www.medical-cannabis-declaration.org) heeft tot doel bewustwording van de voordelen van medische cannabis en heeft voor decennia onderzoek vrij ter beschikking. MCD zal informatie delen in de meest gesproken talen in de wereld, netwerken tussen patiŽnten en artsen ondersteunen, en tenslotte legale toegang tot cannabis als medicijn in alle landen in de wereld promoten.

Meertalige informatiecampagne "Zeg ja tegen cannabis als medicijn"!

Met hulp van het publiek, zal MCD een meertalig wereld informatie campagne lanceren over medische cannabis in meerdere talen, gericht op zowel medische professionals, beleidsmakers en patiŽnten. De campagne wordt ondersteund door vooraanstaande internationale medische professionals.

Met de begroting verhoogd door middel van crowdfunding zal MCD een uitbreiding maken van een database over alle aspecten van cannabis als medicijn voor patiŽnten en medische professionals, evenals beleidsmakers en het grote publiek. De database en de periodieke nieuwsbrief zullen vrij beschikbaar worden gesteld in verschillende talen. De opbrengsten van dit fonds zal ook de nauwe samenwerking met bestaande platformen ondersteunen over cannabis als geneeskunde, evenals de verwijzing en uitbreiden van bestaande medische en patiŽnten netwerken Ė vooral met de International Association for CannabinoÔd Medicines (IACM).

Het project hoopt een gemeenschap van mensen te kunnen creeŽren, die op de lokale, nationale en internationale niveaus helpen, door het verstrekken van informatie over cannabis als medicijn. Het project zal ook bestaande organisaties steunen, die zich inzetten voor een verbetering van de legale toegang tot medische cannabis in hun land. MCD zal de "Medische Cannabis verklaring" verspreiden en zal belanghebbenden helpen om met elkaar in contact te komen om de mogelijkheid te hebben te leren van elkaars werk

MCD hopes other associations and organisations, groups and individuals decide to join this growing campaign to empower patients who stand to benefit from medical cannabis and make medical cannabis world wide legally available.
MCD hoopt dat andere verenigingen en organisaties, groepen en individuen beslissen om toe te treden tot deze groeiende campagne om patiŽnten bij te staan, die baat hebben bij medicinale cannabis en medicinale cannabis moet wereldwijd legaal beschikbaar zijn.

De campagne "ja tegen cannabis als medicijn" gaat van start op 19 April tot 18 juni, en kan worden gevonden op Indiegogo.

Contact
Luis Sarmento
ďJa tegen cannabis als medicijnĒ Campagne coordinator
crowdfunding@medical-cannabis-declaration.org

Social Media:
FaceBook: www.facebook.com/medcanndeclaration
Twitter: www.twitter.com/MediCannDecla; MCD will keep you up-to-date using the Hashtag #YesToMedicalCannabis
LinkedIn: www.linkedin.com/company/medical-cannabis-declaration
Video: https://youtu.be/_pSPPGBz1Js

Medical Cannabis Declaration: www.medical-cannabis-declaration.org/
Crowdfunding page: www.medical-cannabis-declaration.org/crowdfunding

You can download a map showing legal access to medical cannabis around the world as well as campaign logos in high resolution at medical-cannabis-declaration.org/supporting-materials-for-the-campaign-2/

Wie is : de Medical Cannabis Declaration liefdadigheid
Een groep medische professionals en medicinale cannabis patiŽnten besloten om de erkenning van medische cannabis als een medisch recht door te drukken, door de lancering van de "Medical Cannabis Declaration (MCD)" liefdadigheid. De liefdadigheid van de MCD is een online platform opgericht op 16 februari 2013 in Ruethen, Duitsland, die zich richt op het bevorderen van veilige en reguliere voorschriften en gebruik van medicinale cannabis, wereldwijd, gebaseerd op twee pijlers:

1. Elke patiŽnt heeft het recht op toegang tot cannabis en cannabinoÔden voor een medische behandeling onder toezicht van een arts.

2. .Elke arts heeft het recht om zijn of haar patiŽnten met cannabinoÔden en cannabis producten te behandelen

Deze verklaring is gebaseerd op de Universal Declaration of Human Rights aangenomen door de United Nations in 1948, die zegt dat "iedereen heeft het recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van persoon" (artikel3).
MCD believes that patients stand to gain greatly from access to cannabis as a medicinal treatment.
MCD is van mening dat de patiŽnten sterk staan om toegang tot cannabis als geneesmiddel te krijgen voor een behandeling.

Meer informatie: www.medical-cannabis-declaration.org

Achtergrond informatie: Meest belangrijke indicatie voor behandeling met medicinale cannabis

Dit zijn hoofdzakelijk vijf domeinen:
1) chronische pijn van verschillende types, van neuropatische pijn tot migraine;
2) chronische ontstekingsziekten, zoals ziekte van CROHN en reuma;
3)psychiatrische aandoeningen, zoals ernstige depressie en posttraumatische stress stoornis;
4) neurologische ziekten zoals multiple sclerose, epilepsie en Tourette syndroom;
5) verlies eetlust en misselijkheid van verschillende oorsprong; maar ook een aantal andere medische aandoeningen, zoals astma en glaucoom.

Honderden wetenschappelijke studies naar het medicinaal gebruik van cannabis en cannabinoÔden werden gepubliceerd en er zullen er meer volgen in het komende jaar. De International Association or Cannainoid Medicines (IACM) geeft gemakkelijk toegang tot deze studies via een database en de nieuwsbrief - MCD en de campagne "ja tegen cannabis als medicijn" zullen intens samenwerken met de IACM en de krachten bundelen. IACM verwelkomt en ondersteunt deze campagne.

Terugblik

Een Jaar geleden

Twee Jaar geleden

[Back to Overwiew]  [IACM Homepage]


up

Online evenementen 2020

Alle informatie over de IACM Online Events, inclusief gratis video's van de webinars met Nederlandse ondertitels, vindt u hier.

Conferentie 2021

 De 12e IACM-conferentie over Cannabinoïden in de Geneeskunde zal online worden gehouden van 14 tot 16 oktober 2021. Registratie is gratis.

Members only

Regular members can sign up for the new member area of the IACM to access exclusive content.

You need to become a regular member of the IACM to access the new member area.

IACM on Twitter

Follow us on twitter @IACM_Bulletin where you can send us inquiries and receive updates on research studies and news articles.