[Back to Overwiew]  [IACM Homepage]


IACM-Berichten van 05 Oktober 2015

IACM: Onderzoeken gepresenteerd op het Cannabinoid Conference 2015

De IACM en de EURopese Workshop met betrekking tot cannabinoiden onderzoek hebben van 17 tot 19 september 2015, het ôCannabinoid Conference 2015ö in Sestri Levante (ItaliŰ) gepresenteerd. Ongeveer 260 mensen namen deel aan het congres. Helaas, de mogelijkheid om te registreren tot twee weken voor het congres moest worden afgezegd, omdat het goedgekeurde aantal deelnemers was overschreden voor de conferentiezaal . Het spijt de Raad van Bestuur van de IACM, dat veel mensen die het congres bij wilden wonen, het niet konden bijwonen. Meer dan 300 mensen zouden graag hebben deelgenomen. Hieronder vindt u enkele fragmenten uit de conference proceedings, die kan worden gedownload als een PDF-bestand van de website van het congres. (link onder art)

Gertsch. Presenteerde onderzoek naar het nieuwe peptide cannabinoid receptor liganden, die zij Pepcane noemen. Deze peptiden binden aan CB1 of CB2 receptoren. In hun nieuwe onderzoek, bestudeerden ze het effect van Pepcanen op CB2 receptoren en de context van hun perifere release in fysiologische en pathologische omstandigheden (pagina 17).

Manzoni. Presenteerde de onderzoeksresultaten naar de vraag hoe PUFA (meervoudig onverzadigde vetzuren) veranderen in het voedingsgedrag en synaptische activiteit in circuits van de hersenen, die de controle hebben over de endocannabino´den emoties en mentale prestaties: slechte voeding, slechte stemming (pagina 20).

Finn. Toonde aan dat farmacologische inhibitie van endocannabino´de degradatie, veroorzaakt door angst, pijnvermindering versterkt. Het is bekend dat acute stress of angst pijn onderdrukt door het fenomeen van stress / angst ge´nduceerde analgesie, terwijl chronische angst en depressie vaak worden geassocieerd met een verhoogde pijnperceptie (pagina 21).

Desprez. Presenteerde de onderzoeksresultaten naar CB1 receptoren die mitochondria be´nvloeden in de hersenen ( mtCB1 ). Hun onderzoek toonde aan dat deze receptoren in de hippocampus van de cannabino´den ge´nduceerd door geheugenstoornissen vereist is (pagina 24 )

Baker. Synthetiseerde een nieuwe stof, vergelijkbaar met een cyclische anandamide dat ze VSN16R noemen. Zij toonden aan dat deze stof veilig en effectief is bij diermodellen met spasticiteit en bij gezonde vrijwilligers (pagina 38).

Olßh. Toonde aan dat remmers van vetzuuramide , die leiden tot een verhoging van de concentratie van endocannabino´den , de menselijke ľ talg producerende cellen van de huid, werkzaam is tegen acne (pagina 40 ) ..

Jadoon et al. zeigten, dass Cannabidiol (CBD) bei gesunden Freiwilligen den Blutdruck in Ruhe und die Reaktion des Blutdrucks auf Stress reduziert (Seite 55)

Jadoon. Toonde aan dat cannabidiol (CBD) bij gezonde vrijwilligers de bloeddruk bij rust en de bloeddruk bij een reactie op stress verminderd (pagina 55)

Milz en Grotenhermen. Presenteerde een case serie van 30 patiŰnten met Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD). Dit was van 2012 tot 2014 door de Duitse regering toegestaan voor het gebruik maken van cannabis bloemen, omdat er geen andere behandeling even effectief was als cannabis (pagina 85).

Minoru Arakaki Toonde aan in een casus dat een zalf die 1,0% cannabidiol (CBD) had effectief was bij de behandeling van therapieresistente alopecia areata. De duidelijke haargroei werd waargenomen binnen ÚÚn maand. Onder Alopecia areata wordt bedoeld een ronde, gelokaliseerde pathologische kale plek/haaruitval (pagina 129).

Abstract Book of the Cannabinoid Conference 2015

VS: CaliforniŰ regeluliert het medisch gebruik van cannabis

De wetgever in California heeft vergaande voorstellen goedgekeurd om de medicinale cannabis industrie te reguleren. Dit legt de basis voor een staat om controle van de teelt en de verkoop van cannabis, voor het geval dat de kiezers het recreatieve gebruik van de drug in het komende jaar legaliseren. Het wetgevingspakket, een compromis tussen de leidende parlementariŰrs en de gouverneur, schept een nieuwe staats agentschap voor de licentiŰring van verdeelcentra voor medische cannabis en eist dat cannabis kwekers voldoen aan wet- en regelgeving die van toepassing zijn voor de landbouwers, met inbegrip van beperking van pesticiden, insecticiden en watergebruik.

ôDit is beter dan wat we hebben, de status quo, dat een Wild West isô, zei senator Mike McGuire, een van de architecten van de wetgevingsvoorstellen. Het reglement van de miljard-dollar industrie is verdeeld in een aantal wetgevingsvoorstellen in het Huis en de Senaat. Ze maken een nieuw Bureau voor de Medische Marihuana Regulation (BMMR) binnen het ministerie van Consumentenzaken (Ministerie van Consumentenzaken).

Los Angeles Times of 11 September 2015

Kort nieuws

Wetenschap/Mens: THCV kan nuttig zijn bij obesitas
Bij 20 gezonde vrijwilligers werd het effect van een enkelvoudige orale dosis THCV onderzocht. Deze natuurlijke cannabino´de is een antagonist (blokker) aan de CB1 receptor en kan dus de eetlust verminderen. Onderzoekers hebben een effect van THCV op de activiteit van zenuwcellen in de hersenen ontdekt, waarvan bekend is dat ze zijn veranderd bij zwaarlijvigheid.
School of Psychology and Clinical Language Sciences, University of Reading, UK.
Rzepa E, et al. Int J Neuropsychopharmacol. 2015 Sep 10. [in press]

Wetenschap/Dier: Endocannabino´den verminderen ONTSTEKINGen bij de ziekte van Alzheimer
In een muizenmodel met de ziekte van Alzheimer is de remming van het endocannabino´den systeem degradatie door FAAH verbetering van het geheugen en dit effect werd niet gemedieerd door de CB1 receptor. Bovendien vertoonden de muizen geen FAAH verlaagde oplosbare amylo´de en gaf tekenen van verminderde hersenONTSTEKING.
Hospital Universitario Fundaciˇn Alcorcˇn, Madrid, Spain.
Vßzquez C, et al. Neurobiol Aging. 2015 Aug 15. [in press]

Wetenschap/Dier: Herhaalde THC doses veroorzaakte verschillende sterktes van tolerantie voor verschillende effecten
Herhaalde doses THC en synthetische agonisten van de CB1 receptor in muizen veroorzaakte een tolerantie van de lichaamstemperatuur verlagende effecten, maar hadden geen effect op het voortbewegingsstelsel. De auteurs concluderen dat deze effecten ôwaarschijnlijk door een regiospecifieke down-regulatie en desensibilisatieö waren teweeggebracht door CB1 receptoren.
College of Medicine, University of Arkansas for Medical Sciences, Little Rock, USA.
Tai S, et al. Pharmacol Res. 2015 Sep 8. [in press]

Wetenschap/Dier: Anandamide is betrokken bij het bemiddelen van een optimistische beoordeling
Een toename van anandamide niveaus veroorzaakt door een remmer van het enzym FAAH dat verantwoordelijk is voor de afbraak van anandamide, bracht ratten in een optimistische inschatting van de situatie.
Pharmakologisches Institut, Polnische Akademie der Wissenschaften, Krakau, Polen.
Kregiel J, et al. Neuropharmacology. 2015 Sep 9. [in press]

Wetenschap/Dier: Bij een beangstigende ervaring neemt de 2-AG spiegel ten minste twee weken toe
Ratten die werden blootgesteld aan de geur van een vos, vertoonden belangrijke stress in ratten (de amygdala) verhoogde de endocannabino´de die de 2-AG in bepaalde hersengebieden activeert. Dit effect duurde ten minste 14 dagen na de beangstigende ervaring. De auteurs schreven dat hun studie ôeen therapeutische benadering voor de behandeling van chronische hersenaandoeningen, veroorzaakt door trauma ö kan openen.
Department of Anatomy and Neurobiology, University of California, Irvine, USA.
Lim J, et al. Neuropsychopharmacology. 2015 Sep 11. [in press]

Wetenschap/Dier: Een remmer van de endocannabino´de degradatie kan helpen met angststoornissen
Muizen die een synthetische remmer (ST407) van endocannabino´de degradatie hadden gekregen, vertoonden verminderde angst.
Department of Cell Biology and Neurosciences, Istituto Superiore di SanitÓ, Rome, Italy.
Marco EM, et al. PLoS One 2015;10(9):e0137034.

Terugblik

Een Jaar geleden

Twee Jaar geleden

[Back to Overwiew]  [IACM Homepage]


up

Online evenementen 2020

Alle informatie over de IACM Online Events, inclusief gratis video's van de webinars met Nederlandse ondertitels, vindt u hier.

Conferentie 2021

 De 12e IACM-conferentie over Cannabinoïden in de Geneeskunde zal online worden gehouden van 14 tot 16 oktober 2021. Registratie is gratis.

Members only

Regular members can sign up for the new member area of the IACM to access exclusive content.

You need to become a regular member of the IACM to access the new member area.

IACM on Twitter

Follow us on twitter @IACM_Bulletin where you can send us inquiries and receive updates on research studies and news articles.