Gepubliceerd
Laatst bijgewerkt
lees tijd

IACM-Berichten van 5 oktober 2015

Authors

IACM — Onderzoeken gepresenteerd op het Cannabinoid Conference 2015

De IACM en de Europese Workshop met betrekking tot cannabinoiden onderzoek hebben van 17 tot 19 september 2015, het “Cannabinoid Conference 2015” in Sestri Levante (Italië) gepresenteerd. Ongeveer 260 mensen namen deel aan het congres. Helaas, de mogelijkheid om te registreren tot twee weken voor het congres moest worden afgezegd, omdat het goedgekeurde aantal deelnemers was overschreden voor de conferentiezaal . Het spijt de Raad van Bestuur van de IACM, dat veel mensen die het congres bij wilden wonen, het niet konden bijwonen. Meer dan 300 mensen zouden graag hebben deelgenomen. Hieronder vindt u enkele fragmenten uit de conference proceedings, die kan worden gedownload als een PDF-bestand van de website van het congres. (link onder art)

Gertsch. Presenteerde onderzoek naar het nieuwe peptide cannabinoid receptor liganden, die zij Pepcane noemen. Deze peptiden binden aan CB1 of CB2 receptoren. In hun nieuwe onderzoek, bestudeerden ze het effect van Pepcanen op CB2 receptoren en de context van hun perifere release in fysiologische en pathologische omstandigheden (pagina 17).

Manzoni. Presenteerde de onderzoeksresultaten naar de vraag hoe PUFA (meervoudig onverzadigde vetzuren) veranderen in het voedingsgedrag en synaptische activiteit in circuits van de hersenen, die de controle hebben over de endocannabinoïden emoties en mentale prestaties: slechte voeding, slechte stemming (pagina 20).

Finn. Toonde aan dat farmacologische inhibitie van endocannabinoïde degradatie, veroorzaakt door angst, pijnvermindering versterkt. Het is bekend dat acute stress of angst pijn onderdrukt door het fenomeen van stress / angst geïnduceerde analgesie, terwijl chronische angst en depressie vaak worden geassocieerd met een verhoogde pijnperceptie (pagina 21).

Desprez. Presenteerde de onderzoeksresultaten naar CB1 receptoren die mitochondria beïnvloeden in de hersenen ( mtCB1 ). Hun onderzoek toonde aan dat deze receptoren in de hippocampus van de cannabinoïden geïnduceerd door geheugenstoornissen vereist is (pagina 24 )

Baker. Synthetiseerde een nieuwe stof, vergelijkbaar met een cyclische anandamide dat ze VSN16R noemen. Zij toonden aan dat deze stof veilig en effectief is bij diermodellen met spasticiteit en bij gezonde vrijwilligers (pagina 38).

Oláh. Toonde aan dat remmers van vetzuuramide , die leiden tot een verhoging van de concentratie van endocannabinoïden , de menselijke – talg producerende cellen van de huid, werkzaam is tegen acne (pagina 40 ) ..

Jadoon et al. zeigten, dass Cannabidiol (CBD) bei gesunden Freiwilligen den Blutdruck in Ruhe und die Reaktion des Blutdrucks auf Stress reduziert (Seite 55)

Jadoon. Toonde aan dat cannabidiol (CBD) bij gezonde vrijwilligers de bloeddruk bij rust en de bloeddruk bij een reactie op stress verminderd (pagina 55)

Milz en Grotenhermen. Presenteerde een case serie van 30 patiënten met Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD). Dit was van 2012 tot 2014 door de Duitse regering toegestaan voor het gebruik maken van cannabis bloemen, omdat er geen andere behandeling even effectief was als cannabis (pagina 85).

Minoru Arakaki Toonde aan in een casus dat een zalf die 1,0% cannabidiol (CBD) had effectief was bij de behandeling van therapieresistente alopecia areata. De duidelijke haargroei werd waargenomen binnen één maand. Onder Alopecia areata wordt bedoeld een ronde, gelokaliseerde pathologische kale plek/haaruitval (pagina 129).

Abstract Book of the Cannabinoid Conference 2015

VS — Californië regeluliert het medisch gebruik van cannabis

De wetgever in California heeft vergaande voorstellen goedgekeurd om de medicinale cannabis industrie te reguleren. Dit legt de basis voor een staat om controle van de teelt en de verkoop van cannabis, voor het geval dat de kiezers het recreatieve gebruik van de drug in het komende jaar legaliseren. Het wetgevingspakket, een compromis tussen de leidende parlementariërs en de gouverneur, schept een nieuwe staats agentschap voor de licentiëring van verdeelcentra voor medische cannabis en eist dat cannabis kwekers voldoen aan wet- en regelgeving die van toepassing zijn voor de landbouwers, met inbegrip van beperking van pesticiden, insecticiden en watergebruik.

“Dit is beter dan wat we hebben, de status quo, dat een Wild West is“, zei senator Mike McGuire, een van de architecten van de wetgevingsvoorstellen. Het reglement van de miljard-dollar industrie is verdeeld in een aantal wetgevingsvoorstellen in het Huis en de Senaat. Ze maken een nieuw Bureau voor de Medische Marihuana Regulation (BMMR) binnen het ministerie van Consumentenzaken (Ministerie van Consumentenzaken).

Los Angeles Times of 11 September 2015

Kort nieuws

Wetenschap/Mens — THCV kan nuttig zijn bij obesitas

Bij 20 gezonde vrijwilligers werd het effect van een enkelvoudige orale dosis THCV onderzocht. Deze natuurlijke cannabinoïde is een antagonist (blokker) aan de CB1 receptor en kan dus de eetlust verminderen. Onderzoekers hebben een effect van THCV op de activiteit van zenuwcellen in de hersenen ontdekt, waarvan bekend is dat ze zijn veranderd bij zwaarlijvigheid.

School of Psychology and Clinical Language Sciences, University of Reading, UK.

Rzepa E, et al. Int J Neuropsychopharmacol. 2015 Sep 10. [in press]

Wetenschap/Dier — Endocannabinoïden verminderen ontstekingen bij de ziekte van Alzheimer

In een muizenmodel met de ziekte van Alzheimer is de remming van het endocannabinoïden systeem degradatie door FAAH verbetering van het geheugen en dit effect werd niet gemedieerd door de CB1 receptor. Bovendien vertoonden de muizen geen FAAH verlaagde oplosbare amyloïde en gaf tekenen van verminderde hersenontsteking.

Hospital Universitario Fundación Alcorcón, Madrid, Spain.

Vázquez C, et al. Neurobiol Aging. 2015 Aug 15. [in press]

Wetenschap/Dier — Herhaalde THC doses veroorzaakte verschillende sterktes van tolerantie voor verschillende effecten

Herhaalde doses THC en synthetische agonisten van de CB1 receptor in muizen veroorzaakte een tolerantie van de lichaamstemperatuur verlagende effecten, maar hadden geen effect op het voortbewegingsstelsel. De auteurs concluderen dat deze effecten “waarschijnlijk door een regiospecifieke down-regulatie en desensibilisatie” waren teweeggebracht door CB1 receptoren.

College of Medicine, University of Arkansas for Medical Sciences, Little Rock, USA.

Tai S, et al. Pharmacol Res. 2015 Sep 8. [in press]

Wetenschap/Dier — Anandamide is betrokken bij het bemiddelen van een optimistische beoordeling

Een toename van anandamide niveaus veroorzaakt door een remmer van het enzym FAAH dat verantwoordelijk is voor de afbraak van anandamide, bracht ratten in een optimistische inschatting van de situatie.

Pharmakologisches Institut, Polnische Akademie der Wissenschaften, Krakau, Polen.

Kregiel J, et al. Neuropharmacology. 2015 Sep 9. [in press]

Wetenschap/Dier — Bij een beangstigende ervaring neemt de 2-AG spiegel ten minste twee weken toe

Ratten die werden blootgesteld aan de geur van een vos, vertoonden belangrijke stress in ratten (de amygdala) verhoogde de endocannabinoïde die de 2-AG in bepaalde hersengebieden activeert. Dit effect duurde ten minste 14 dagen na de beangstigende ervaring. De auteurs schreven dat hun studie “een therapeutische benadering voor de behandeling van chronische hersenaandoeningen, veroorzaakt door trauma ” kan openen.

Department of Anatomy and Neurobiology, University of California, Irvine, USA.

Lim J, et al. Neuropsychopharmacology. 2015 Sep 11. [in press]

Wetenschap/Dier — Een remmer van de endocannabinoïde degradatie kan helpen met angststoornissen

Muizen die een synthetische remmer (ST407) van endocannabinoïde degradatie hadden gekregen, vertoonden verminderde angst.

Department of Cell Biology and Neurosciences, Istituto Superiore di Sanità, Rome, Italy.

Marco EM, et al. PLoS One 2015;10(9):e0137034.